Używamy własnych i zewnętrznych plików cookie, aby dostosować treści do Twoich preferencji. Kontynuuowanie przeglądania tej strony oznacza, że zostałeś poinformowany i akceptujesz instalację oraz używanie plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji, należy sprawdzić naszą Polityka cookies. Akceptuj

Francuski browar Brasserie de Vézelay automatyzuje obsługę swojego magazynu

10/02/2019

Francuski browar rzemieślniczy Brasserie de Vézelay uruchomi w Saint-Père centrum dystrybucyjne, którym będzie zarządzać oprogramowanie magazynowe Easy WMS Mecaluxu.

Magazyn przeznaczony do składowania piwa rzemieślniczego Brasserie de Vézelay

Nowy magazyn posłuży do składowania nie tylko gotowych produktów dystrybuowanych do odbiorców, ale także surowców wykorzystywanych w produkcji. Informatyczny system zarządzania magazynem Easy WMS będzie koordynował przyjęcia i wydania towaru, dzięki czemu operatorzy będą mogli dostarczać surowce na produkcję zgodnie z zapotrzebowaniem.

Oprogramowanie magazynowe Easy WMS pokieruje wszystkimi czynnościami odbywającymi się w ramach procesu magazynowego. Do jego zadań będzie należało m.in. wyznaczenie miejsca składowania dla każdej palety w zależności od rotacji towaru, zlecenie jej umieszczenia w wyznaczonym miejscu, wskazanie odpowiedniej palety z towarem do pobrania, zarządzanie kolejnością zadań wykonywanych w ramach procesu przygotowania zamówienia i jego wysyłki do odbiorcy. W tym celu niezbędna będzie stała komunikacja systemu WMS z wykorzystywanym przez firmę systemem ERP.

Marylène Trouillot – Kierownik ds. zarządzania projektem
„Wybraliśmy ofertę Mecaluxu, ponieważ potrzebujemy systemu zarządzania magazynem współpracującego z naszym systemem ERP i spełniającego wymogi podyktowane specyfiką naszej działalności. Easy WMS pomoże nam zoptymalizować cały proces magazynowy: przyjęcia, składowanie i wydania towaru”.

Wyborne piwo rzemieślnicze

Brasserie de Vézelay to prężnie rozwijający się browar rzemieślniczy wytwarzający piwo tradycyjnymi metodami. Wysokiej jakości słód i chmiel bez dodatku cukru i innych zbędnych składników sprawiają, że produkowany tutaj trunek zachowuje naturalne walory smakowe, co potwierdzają liczne nagrody: 8 medali w konkursie World Beer Awards, 12 medali w konkursie francuskiego Ministerstwa Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej oraz 1 medal w konkursie France Beer Challenge.